Jag älskar Soppa för värme

När jag anordnade Äntligen! kom jag i kontakt med den underbara samling människor som kallar sig Soppa för värme. Deras koncept är enkelt men genialt. Varje lördag får de bröd och bakverk från bagerier och soppa från ett hotell och sedan står de vid Värnhemstorget mellan kl. 12-14 och delar ut detta till folk som passerar. Syftet är att få folk att stanna upp och prata med varandra, något som verkligen behövs i dagens samhälle.

blogga 271

Nu är jag så lyckligt lottad att jag har fått bli en del av denna underbara rörelse! Och igår hade sopputdelningen utökats med servering vid långbord. Denna fantastiska idé stod Ronnie Kronblad för och tillsammans hade vi dukat upp ett långbord med vita dukar, vaser med syrener och riktigt porslin, som vi skrapat ihop på olika second hands-affärer. Det var underbart att se folks miner när de blev inbjudna att sitta ner och serverade och uppassade av oss. Alltihop var så vackert att man nästan blev tårögd. Det var en sådan fantastisk stämning som inte går att fånga i vare sig ord eller bild. En känsla jag kommer att bära med mig länge. Ett minne att plocka fram när det känns som att hela världen är emot en.

blogga 275

Tack alla som var med igår och gjorde dagen så underbar! Och vilken tur vi hade med vädret! Var det Gud eller the Soup Pope som fixade det?!

Etiketter: , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: