Sofie+Sofia=Sant

sofie 004

I kväll har ytterligare en pyssloman välkomnats i 365 Malmö-familjen: Sofie! Efter att ha burit en otymplig men oerhört vacker tavla från centralen till Sofies lägenhet och njutit av en gospelkör på Regnbågsmässan, gav vi oss ut i Malmö för att pynta.

sofie 007

sofie 011

sofie 014

sofie 015

sofie 021

Etiketter: , , ,

10 svar to “Sofie+Sofia=Sant”

 1. Jonathan Quist Says:

  Utan mig? Jag känner mig utanför

 2. 365malmo Says:

  Lugn, Bildt var inte heller med. Och det finns fler ögon kvar. Och du var med i tanken. Och det kommer många fler pyntartillfällen.

 3. Bella Says:

  Haha, jag tror jag såg henne när hon bar runt på tavlan! 😉

  Tycker förresten om att ni ”pyntar” stan. Ler alltid när jag ser något fint. 🙂

 4. Johan Says:

  Oj vad jag är trött på sån här fantasilös streetart! ögon och stickningar? har människan landat på månen nu också eller?

  • 365malmo Says:

   Vad är fantasifull streetart enligt dig?

   • Johan Says:

    Hm, vad som är fantasifull streetart? Det som inte är en total upprepning av vad som skett de senaste åren! Jag tror vi alla är trötta på stickningar, pärlplattor, Banksy-kopior och che guevara-spraymallar. Det som irriterar mig mest är att folk ständigt försöker få mediell uppmärsamhet för sina verk (denna sida är ett exempel) och på så vis delvis ”döda” den lilla gatukonst-kultur vi har kvar i Sverige.
    Dock måste jag väl erkänna att jag hellre ser dålig gatukonst än ingen gatukonst alls. Med 10 värdelösa kopierare kanske det medförs en ny talang. Men ögon på en vägskylt.. kom igen!

 5. 365malmo Says:

  Jag tror inte att du sett vad vi mer har gjort. Rätta mig om jag har fel men strumpgraffiti och stängselvävning är väl rätt unikt? Sen ser jag inget fel i att härma andra, bra idéer förtjänar att spridas.
  När det gäller mediell uppmärksamhet så ser jag det som ett sätt att sprida gatukonsten och få fler att se den och börja själva. Jag ser den här sidan som en inspirationskälla och en glädjespridare för de som inte bor i Malmö och därmed inte kan se grejerna live.
  Kan du ge något konkret exempel på fantasifull streetart, eller är du för rädd att vi ska härma dig och sprida det?

 6. Johan Says:

  ”Jag tror inte att du sett vad vi mer har gjort. Rätta mig om jag har fel men strumpgraffiti och stängselvävning är väl rätt unikt? Sen ser jag inget fel i att härma andra, bra idéer förtjänar att spridas.”

  Vet inte om du förstått någonting av vad jag skrivit alls. Självklart bryter det av miljön att se en stolpe invävd i tråd, men när det gjordes för 400-gången så blev det bara en dum upprepning på något som en gång hade en okej grundtanke.
  Varför försöker alla klämma in argumentet ”bra idéer förtjänas att spridas” överallt? ”ok, då går väl jag och printar ut några picasso-tavlor och försöker sälja dom för orginalpris då…” Bra idéer förtjänar kanske att spridas om det är en ny miljöbil eller ett gott recept på fruktsallad, men detta är bara en löjligt stöld av någon ANNANS kreativet och personliga uttryck.

  ”När det gäller mediell uppmärksamhet så ser jag det som ett sätt att sprida gatukonsten och få fler att se den och börja själva. Jag ser den här sidan som en inspirationskälla och en glädjespridare för de som inte bor i Malmö och därmed inte kan se grejerna live.”

  Jag tänker inte sitta och predika om hur underground och okänt gatukonst är, för det vet jag att det inte är längre. Men någonstans anser jag att det handlar om tillfällig konst, och att betraktaren själv ska stöta på detta i vardagen. Här har vi väl olika syn på konstformen, och jag kan faktiskt förstå ditt resonemang lite.

  Kan du ge något konkret exempel på fantasifull streetart, eller är du för rädd att vi ska härma dig och sprida det?

  Vad är det du inte förstår egentligen? All streetart bygger inte på lösa vänstertankar, miljöfrågor eller tv-spelskaraktärer i pärlplattor. Jag vet att Akay är en rätt mediekåt snubbe, men han har gjort en del saker värda att titta på och inspireras av – ej härma, som du verkar tro är en synonym till det ordet.

  • 365malmo Says:

   Ja, jag tror att vi har lite olika syn på vad gatukonst är. Därför ska jag nu försöka förklara hur jag tänker kring gatukonst, att härmas och att inspireras eftersom jag känner att du inte riktigt förstått mig där. Detta ska inte tolkas som att jag inte är intresserad av att försöka förstå din tolkning av fenomenet gatukonst. Utan den finns det ingen diskussion och det hade varit väldigt trist.

   Mitt huvudsyfte med att hålla på med gatukonst är att sprida glädje och förgylla stadsbilden som jag tycker är lite väl grå. Andra har andra föresatser med sin streetart, t.ex. politiska.

   Som sagt tycker jag inte att det är något fel i att härmas och sprida vidare andras kreativa uttryck, särskilt när det handlar om att sprida dem till platser där den ursprungliga konstnären inte är aktiv. Jag både härmar och inspireras av andras gatukonst. Eftersom jag är för otålig för att sticka in en hel stolpe men gillar tanken på att göra staden lite mjukare med garnets hjälp så har jag hittat en egen väg. Jag gör om strumpor, avklippta tröjärmar och vantar som jag hittar till figurer av alla de slag, samt virkar ormar och hänger ut. Att andra härmar mig gör mig bara lycklig och stolt.

   Att trycka upp Picassotavlor ser jag som en helt annan grej, men inser samtidigt att alla konstnärer borde visas denna respekt. Jag har utgått från att folk liksom jag, blir glada och stolta när de ser att andra har inspirerats av deras verk, antingen genom att härma eller att tolka om dem till andra skapelser. Att utgå från sig själv kan vara farligt och jag ber om ursäkt om jag trampat någon konstnär på tårna. Däremot gör jag själv ingen skillnad på den kreativitet som krävs för att uppfinna en bra miljöbil eller en fruktsallad och den kreativitet som ligger bakom den första gerillastickningen.

   Någonstans får vi väl också inse att inget vi gör är unikt. Med tanke på hur länge människan vandrat på denna jord så borde det ju vara någon annan som gjort samma sak tidigare.

   Tack för tipset om Akay! Du kan få ett tillbaka: http://www.blublu.org/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: