Gårdagens klimataktioner

Igår var det den stora dagen – klimataktionsdagen som 350 utlyst. I Malmö var det småregnigt men sprack upp lagom till paraden. Dagen började med pimpande av cyklar på Värnhemstorget:

350dagen 006

350dagen 011

350dagen 008

Det började att samlas folk och lagom tills paraden skulle börja var vi ca 50 personer. Då kom folket som cyklat från Lund samt de som cyklat från Malmö för att möta dem och vår cykelparad blev helt plötsligt enorm med mer än 100 cyklister! I sakta mak cyklade vi sedan till Stortorget genom Malmös gator. Det var en färgglad och högljudd parad som ingen i närheten kunde missa. Väl framme på Stortorget väntade ännu fler demonstranter och efter att ha formaterats till siffrorna 350 togs en bild från ovan. Under tiden som vi väntade på att fotot skulle tas var det en härlig stämning med slagramsor och fika.

350dagen 019

350dagen 022

Delar av vår cykelparad. Marie i den färgglada peruken, Anna i den vackra vita vinterdrottningsskruden och Kjelti och Albrecht, de stora organisatörerna.

350dagen 017

Så här fin var jag, med jordglobshjälm med Albrechts stolta cyklist på.

Detta var bara en fjuttig liten del av alla bilder som togs denna dag! Här är fler kort från paraden och 350-fotot. Och här är reportage från SVT och bilder från aktioner runtom i världen.

Har du tips på fler sidor med bilder får du gärna lägga upp länkar i kommentarsfältet!

Annonser

Etiketter: , , , , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: