Förvandla dig till en höna

Igår stod jag som vanligt och delade ut soppa på Värnhemstorget. Eftersom det var påskafton hade jag under den gångna veckan försökt övertala mina soppvänner att vi skulle klä ut oss till kycklingar, påskkärringar, Jesus på korset eller något annat påsklikt. Intresset har varit svalt men jag blev så maskeradpepp av övertalningsförsöken så jag bestämde mig för att köra mitt race.

Vid midnatt natten mellan fredag och lördag kom jag på att jag skulle klä ut mig till en höna. Jag rekade lite i garderob och tygförråd men tog sedan mitt förnuft till fånga och gick och la mig istället för att vara uppe hela natten och skapa hönsdräkt. Men min kreativa sida väckte mig vid 7 och skapandeprocessen drog igång.  Det började med en hönskam i filt, med en gammal bh-bygel inuti sig för att få den rätta fjongen, fastsydd på en mössa.

BH-byglar är bra till så mycket!

Näbben och ”munpungen” (vad heter den?!) klipptes ut i filt och sattes fast med fotoklisterlappar.

För att få den rätta formen på bakdelen tog jag en påse och fyllde med stoppning och knöt fast i ett band runt midjan. Jag sydde i ett resårband i kjolens nederkant så att påsen hölls på plats bättre. Lite fjädrar sattes fast med ståltråd.

Mina stövlar förvandlades med hjälp av resterna av ett orange paraply, åtta teskedar och en massa tejp till hönsfötter. När jag kom utanför dörren märkte jag att man inte kunde gå ordentligt i dem p.g.a skedarna som stack ut. Detta gjorde att man fick lyfta ordentligt på fötterna för varje steg man tog och skedarnas möte med asfalten skapade en hel del ljud. Jag inte bara såg rolig ut, jag gick roligt och lät roligt med…

Hönan Agda

Väl på Värnhemstorget visade det sig att det bara var jag som hade tagit maskeradtemat på allvar. Jag hade med några huvudbonader som jag pimpade folk med så att jag inte blev så ensam om att se konstig ut. Men jag njöt till fullo i min Hönan Agda – utstyrsel och dagen bjöd på många skratt och glada tillrop.

Glad Påsk!

Etiketter: , , , , ,

5 svar to “Förvandla dig till en höna”

 1. Martin Says:

  Himmelriket är nära! Är du redo?

  • 365malmo Says:

   Den här frasen känner jag igen från otaliga ställen i Malmö, fått mig att le flera gånger. Är det du som skriver det? Varför?

 2. Ida Says:

  Vad fin du blev! Jag är mäkta imponerad att du hann fixa allt det där på en förmiddag också, du måste vara ruskigt snabb!

  • 365malmo Says:

   tack! ibland så bara flyter allt på och den ena idén mer briljant än den andra poppar upp i huvudet samtidigt som man hittar allt material man behöver i det egna förrådet. Då är jag snabb!

 3. Hönans återkomst « 365 saker du kan göra – Malmö Says:

  […] som har bra minne kanske minns att jag var höna på soppserveringen på Värnhem för ganska så exakt ett år sedan. ”Åh, va bra, då hade […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: