Skänk en säck cement och sprid ett fantastiskt projekt

Ibland stöter man på projekt som får en att tappa hakan. Projekt som får glädjen att dansa rumba i ens kropp. Projekt som får en att tro att världsfreden inte är en utopi. Kort sagt, projekt som inspirerar. Min senaste aha-upplevelse var en föreläsning om Ship to Gaza.

Inspirationen lämnade sina spår på väg hem från föreläsningen. När vädret fattat att det inte är november, kommer det att bli en större och bättre.

Projektet Ship to Gaza går ut på att bryta blockaden av Gaza via havsvägen. Israel i samarbete med Egypten har länge förbjudit all införsel av bl.a. byggmaterial till Gaza, vilket gjort att invånarna inte kunnat bygga upp sitt samhälle igen efter vinterkriget 2008/2009. Israel kontrollerar även havet utanför Gazas kust, och låter varken palestinierna komma ut eller hjälporganisationer komma in denna väg, trots att det är internationellt vatten som de inte har rätt att kontrollera. Tanken med Ship to Gaza är alltså att fylla båtar med bl.a. cement, byggmaterial och reservdelar för att laga de sönderbombade vatten- och avloppsystemen och sedan segla med dessa till Gaza. Snart kommer en konvoj med åtta båtar, varav en är svensk-grekisk (och heter Sofia!), ge sig av.

Det som är så underbart med Ship to Gaza är att du kan hjälpa till. Du kan se till att skeppen är fulla med last genom att skänka pengar till organisationen. För 500 kronor får du ett ton cement, men självklart kan du även skänka mindre summor. Minst lika viktigt är det att sprida informationen om projektet så att så många som möjligt vet om att båtarna är på väg. Israel kommer nämligen att göra allt vad de kan för att hindra båtarna från att nå fram till Gaza. Tidigare båtar har beskjutits och besättningen har tagits tillfånga. Men ju fler ögon som riktas mot Gaza, desto svårare blir det för Israel att agera.

 Så skänk pengar och sprid ordet!

Etiketter: , , ,

3 svar to “Skänk en säck cement och sprid ett fantastiskt projekt”

  1. Henrik / enbättrevärld.nu Says:

    Hej Sofia, jag kopierade inlägget ovan till min blogg, hoppas det är okej. Om inte så hör av dig 🙂 Naturligtvis är det länk till din braiga blogg!

    Trevlig helg!

  2. Skänk en säck cement och sprid ett fantastiskt projekt « enbättrevärld.nu Says:

    […] Sofia på 365 Malmö fick jag tips om det här projektet. Jag var så fräck att jag lånade hennes inlägg för det var […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: