Äntligen!

Äntligen! gick av stapeln den 29 mars 2009.

Äntligen är ljuset tillbaka!

Äntligen får du utlopp för din kreativitet!

 Tänk dig en stadskärna fylld av gatumusikanter och performanceartister, gerillainstickade lyktstolpar och böcker som fått vingar. Krydda det med en blodgivarbuss och organisationer för kreativa människor samt valfritt 365-tips.

Då får du projektet Äntligen! Det är ett projekt som vuxit fram genom en intensiv mailkontakt med Navid Modiri som driver www.365saker.se Det började med idén om en offentlig kalender som skulle räkna ner till den 29:e mars då vi ändrar till sommartid. Men vi kände att det krävdes något mer än ett vrid på klockan för att fira att ljuset har återvänt. Sakta men säkert började tanken om någon sorts hyllning till ljuset och kreativiteten växa fram. Vi har gått från parad till kulturell samverkan med diverse organisationer, för att slutligen landa i någon form av aktionsdag. Tror jag. Detta är nämligen ett projekt som verkar leva sitt eget liv och förändras hela tiden, mycket till följd av de som involverar sig. Målet med dagen, och projektet som helhet, är att sprida glädje och visa på sätt att vara aktiv i vardagen. Min förhoppning är att det ska byggas nya nätverk för det kreativa livet i Malmö och att folk som vill få utlopp för sin kreativitet vet vart de kan vända sig.

5 svar to “Äntligen!”

 1. Eva Lindstrand Says:

  Skicka gärna mer information om när, var och hur!

 2. Teresia Says:

  Hej!
  Jag blev så intresserad/inspirerad av detta projektet och jag deltar gärna! Jag kan bidra med någon form av kreativ stickning.

  Hälsningar
  Teresia

 3. Small square distribution action turns out to be successful « The allotment plot Says:

  […] from someone who had found one of our little seed-boxes.  The event is tied to a movement called 365 Malmö it’s all about catching the day and doing nice things you normally wouldn’t do. I guess […]

 4. Monica Hjort Says:

  Jag hoppas att Malmö fylls av vår-vrål denna dag.
  Sofia, Du ska vara så stolt över detta projekt som vi med stor nyfikenhet har följt. Vi hoppas att det har gett dig många nya idéer och många nya vänner.
  Du har hittat din egen väg, att glömma en tråkig väntan på våren. Genom dina färgglada, fina luckor, med välvalda ordspråk har du uppmuntrat oss alla.
  Jag tror Malmöborna kommer att fortsätta leta efter dina luckor. Vi kommer att sakna dem.
  Mamma

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: