Den offentliga kalendern

Detta är mitt tips på www.365saker.se:

Offentlig kalender - den ultimata formen?

Offentlig kalender - den ultimata formen?

#59 Gör en kalender

 

Det började med en grön, platt gran av tyg med 24 små metallringar i. Varje jul hängde min mamma upp små paket i denna gran, som vi sedan fick öppna ett om dagen fram till julafton. På så sätt blev inte väntan på tomten och klapparna så lång.

När jag blev lite äldre, och min lillebror hade tagit över grankalendern, fick jag och min lillasyster en kalender gjord av tändsticksaskar. Det var 24 hoplimmade askar som var fyllda med klistermärken, eftersom det var vad vi samlade på för tillfället.

När jag blev ännu äldre började jag göra julkalendrar till min mamma, som tack för alla jag fått av henne. Jag hängde helt enkelt upp en tvättlina på en vägg i köket och klippte ut roliga bilder, citat och små notiser som jag hängde med baksidan fram och numrerade från 1 till 24. Med åren utvidgades julkalenderstillverkningen till att omfatta hela familjen samt vänner och kusinbarn. Varianterna har varit många. Ett år fick min lillebror en kortlek med fotbollsstjärnor, uppdelad i 24 små kuvert. Mina kusinbarn har fått kalendrar med pysselmaterial och sångkort. Det är bara fantasin som sätter gränserna för vad det kan vara i en kalender.

Men kalendrar behövs inte bara i december. Det finns andra perioder på året som kan kännas som en enda lång väntan. Till mitt gudbarn, som jag bara träffar några gånger om året, gjorde jag en nedräkningskalender inför ett besök och jag har även gjort i-väntan-på-semestern-kalendrar.

Så trillade jag då över denna underbara blogg och började fundera över hur man skulle kunna utveckla kalenderidén. Det slog mig att varför bara glädja en, när man kan glädja många. Sagt och gjort, nu har jag skapat en offentlig kalender som kommer pryda Malmös gator fr.o.m. imorgon och fram till den 29:e mars. Ni som inte har möjlighet att se det hela live, kan följa nedräkningen här. Nu undrar ni väl vad det är vi väntar på? Det får ni se så småningom…

 

#59 – Gör en kalender
Tidsåtgång: så lång tid du vill. Det finns en risk att du blir beroende, då tar det längre tid.
Kostnad: beror helt på vad du använder för material. Mitt tips är att satsa på att klippa i gamla tidningar och lägga det i räkningskuvert, då blir både naturen och plånboken glad!
Nackdelar: du kan bli beroende och glömmer bort att göra sånt du borde göra

Fördelar: att pyssla är utmärkt terapi för en stressad själ. Genom att göra kalendrar till andra, sprider du även glädje och förgyller någon annans väntan

 Pyssellåda - en sorts kalender

Pyssellåda – en sorts kalender
(Inslagna) sångkort - en annan form av kalender
(Inslagna) sångkort – en annan form av kalender

 

 

Ett svar to “Den offentliga kalendern”

  1. Pepp-post « 365 saker du kan göra – Malmö Says:

    […] alternativ till kalender är pepp-post, perfekt när du vill peppa en person men då det inte finns ett bestämt datum att […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: